Курісовська сільська рада

Березівського району Одеської області

04855 9 65 92

Телефон

Характер гідності – Віктор Прохорчук (до Дня героїв Небесної Сотні)

17.02.2022

“Характери гідності” – серія роликів про те, якими герої Майдану були в житті. Це короткі історії про їхнє дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення. Розповіді найближчих родичів покликані нагадати нам про ціну свободи та відповідальність за її збереження. Спільний проєкт Національного музею Революції Гідності та ГО “Родина Героїв Небесної Сотні”.

Віктор Прохорчук

 Віктор Прохорчук народився 25 травня 1975 року на Житомирщині. Уперше прибув на Майдан наприкінці листопада 2013 грудня, не повідомивши про це рідних. Згодом записався до Самооборони Майдану. 18 лютого після ходи до Верховної Ради України за нез’ясованих обставин зник, тіло загиблого зі слідами насильницької смерті виявили в одному з дворів по вулиці Хрещатик. 

Розповідає Наталія Прохорчук, дружина: 

“Я була на Дні народження своєї подруги і вже після Дня народження ми поверталися додому і зайшли в кафе попить кави, він сидів за сусіднім столиком. Так ми познайомилися. Скажу чесно, ми провстрічалися чотири місяці і одружилися, а коли ми переїхали у свій власний дім, це був приватний сектор, кури, я завела курей, він нічого мені про це не говорив. Потом я захотіла кролів, завели кролів, потім я захотіла свиней, ну захотіла розширяться, як кажуть, він теж був не проти, він мені допомагав у цьому. Завжди допомагав. Ми жили в центрі, я розуміла, що корову в центрі – вона мені не цей, я захотіла козу, то були його такі слова, він сказав: “Знаєш що, тут не хватає ще тільки крокодила”. І все, оце отакі були його слова, я поняла, шо коза не надо. 

У нас уже народився менший син, і я була в декреті, і мені запропонували роботу, а він якраз на той момент був без роботи, у нього не було роботи. Я цей декрет переоформлюю на нього, він залишається в декреті, я йду на роботу. І чесно скажу, це для мене були щасливі такі місяці, поки він був у декреті з цим меншим, а я була на роботі. Тому що я приїжджала з роботи, в мене в хаті було чисто, напалено, їсти зварено, дитя нагодоване, ну все робив. Я ж кажу, я тоді відчувала себе такою щасливою, я не думала що це так буває”.

Join Us Facebook
запитай у гіда
дія центрів 1 1
Photo1643367773 (4)