Курісовська сільська рада

Березівського району Одеської області

04855 9 65 92

Телефон

Про відповідальність громадян усфері благоустрою

21.02.2022

Відповідно до Закону України “Про благоустрій наслених пунтів” (далі – Закон) органи місцевого самоврядування зщабезпечують утримання вналежному стані території – використання її за призначенням відповідно до генерального плану насленого пункту, іншої містобудівної документації, правил благоустрою території населеного пункту, а також санітарне очищення території, її озелення, збереження тавідновлення об’єктів благоустрою.

Повідомляємо, що відповідно до статті 152 Кодексу про адміністративні правопорушення – порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунтків – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Притягення осіб, винних у порушенні законодавства у сфері благоустрою населених пунктів, до відповідальності, не звільняє їхвід обов’язку відшкодування шкоди, завданої внаслідок порушення встановлених вимог.

Шкода, завдана внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою населених пунктів, підлягає компенсації у розмірах, які визначають на підставі затверджених такс, методик, розрахунків щодо обрахування шкоди.

Відсутність встановлених такс, методик, розрахунків не може бути підставою для відмови у відшкодуванні. У такому разі шкоду компенсують за фактичними витратами, затвердженими вустановленому порядку рішенням органу місцевого самоврядування, на облаштування одного квадратного метра землі на відновлення порушеного стану об’єкта благоустрою або довкілля.

Join Us Facebook
запитай у гіда
дія центрів 1 1
Photo1643367773 (4)